top of page
GBS Keerbergen bekroond met Verkeer op School-medaille (december 2019)

Gemeentelijke basisschool Keerbergen bekroond met Verkeer op School-medaille

EDLL | 18 december 2019 | 16u21

De gemeentelijke basisschool van Keerbergen is bekroond door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde met een gouden Verkeer op School-medaille. De Keerbergse school heeft deze beloning ontvangen wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft 103 gouden medailles uitgereikt op basis van verkeersactiviteiten die scholen organiseerden. Daarmee wil de stichting de scholen bedanken om voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen te kiezen. Voorbeelden hiervan zijn het Grote Fietsexamen, het Grote Voetgangersexamen of de Grote Verkeerstoets, waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen. Elk van deze initiatieven levert de school een punt op.

Topprioriteit

De gemeentelijke basisschool van Keerbergen heeft tal van die initiatieven georganiseerd. Voor haar dagdagelijkse inzet voor het verkeer heeft de school een van de gouden medailles ontvangen. De medaille mag alvast pronken aan de schoolpoort. “Verkeersveiligheid is voor ons een topprioriteit. Samen met de ouders willen we de leerlingen bewust maken om zich veilig te bewegen in het verkeer”, zegt verkeersmeester Jan Lansbergen enthousiast. 

Gemeentelijke basisschool is veilig van start gegaan

Gemeentelijke basisschool is veilig van start gegaan (mei 2020)

15/05/2020 om 18:45 door Conny Justé

KEERBERGEN - Na twee maanden zette de gemeentelijke basisschool van Keerbergen haar deuren weer open voor de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar. Om dit alles veilig te laten verlopen, nam de school tal van maatregelen.

Alle klassen werden in twee gesplitst en kregen elk een half dagdeel les. De noodopvang voor het derde, vierde en vijfde wordt dan weer georganiseerd in het kleutergebouw. De kleutertjes worden opgevangen in Zandjanneke. "De kinderen van de lagere school kunnen na schooltijd terecht in de sporthal,

waar sportmonitoren enkele leuke spelletjes zullen organiseren", aldus directeur Steven Gorteman.

"Op school organiseren we eenrichtingsverkeer,

staan alle bankjes 2,20m uit elkaar, en bouwden we een handenwasstraat.

" De drie leerjaren hebben verschillende begin- en eindmomenten,

waardoor ook de speeltijden gescheiden zijn.

"Alle contactbubbels blijven netjes uit elkaar, zoals het hoort.",

aldus nog de directeur, die bovendien van de ouderraad corona-kits met

hierin onder andere handzeep- en crème en mondmaskers,

voor de leerkrachten mocht ontvangen. 

bottom of page